tirsdag den 4. december 2012

Vinter i min have

Vi har altid fodret fuglene om vinteren, og nu er der kommet en ny sulten charmerende herre til.
Den løber rundt om fuglefoderhuset som vi fylder op med solsikkekerner. Først sad den nede på jorden og tog hvad fuglene tabte, men nu har den fundet ud af at springe fra træerne og op i selve foderhuset. Ja, ja de må vel deles om foderet.


Der er travlhed både ved foderbrættet og ved mejsekuglerne.

Taget gennem vinduet :-)


Det ser jo smukt ud derude, men jeg gyser lidt ved tanken om de -15 grader om natten de lover sidst på ugen.

Nyder en feriefridag i dag og når forhåbentlig at købe et par gaver.
Håber I nyder det vinterlige vejr derude i blogland.14 kommentarer:

 1. Hej Gitte.Sikke da et sødt egern.De skal jo også leve her om vinteren.I dag er der lidt tøvejr her hos os,men de har lovet frost til natten.
  Her er det de store tyrkerduer og skaderne der stjæler alt foderet.Dejlige sne billeder du viser.
  Rigtig god fri dag.Håber du får købt nogle gode julegaver.Knus Jette

  SvarSlet
 2. Ja det er koldt og der sker spændende ting i haven, for nu er det nemlig fuglene, som har indtaget den. Og du er heldig at have et lille egern på besøg. De findes desværre ikke på Samsø, så det kommer jeg ikke ud for her.
  Håber du når gaverne her på din fridag. Jeg køber alt på nettet, så skal jeg ikke ud og stå i kø :)

  SvarSlet
 3. Skønt med sådan en fridag :-)

  Det var da et bedårende egern, I har fået i haven - der er ikke noget så beroligende som at sidde at kigge på fugle og andre småkravl :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. Skønt med egern i haven, desværre har jeg aldrig selv oplevet det. Men charmerende det er de altså og det må være superhyggeligt at følge hans færden derude. Du kan jo købe (eller bygge) en egernautomat, hvor han kan hente nødder, så tager han måske hele familien med næste gang... ;o)

  SvarSlet
 5. Herligt med dyreliv i haven, men egern er nu nogle glubske karle....for en del år siden var en sådan næsten ved at spise min far ud af huset, da mejsekuglerne forsvandt så hurtigt de kunne hænges på, men det var egernet der samlede forråd.
  Her har vi dem også - har flere gange strøget forbi på vinduers sålbænk, så det gav et sæt i os...og så slås de altid i de store træer på den anden side af vejen. Men men men, kønne og sjove er de:0)

  Mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 6. Åh, en sød lille gæst du har. Og et fint foderskjul du har under grenene. Jeg skal vist også have overdækket foderpladsen, så foderet holdes tørt. De er sultne, de små, når temperaturen falder.

  SvarSlet
 7. Ja en herligt gæst at have på besøg. Er det et sort egern? Herovre østpå har vi dem kun i røde, og de ses tydeligt lige nu i sneen! »Vores« egern går hopper lige så fint ind i foderautomaten og nupper de friske solsikkekerner selv.

  SvarSlet
 8. Dejligt med forskelligt dyreliv i haven, her har vi ikke set egern, men har heller ingen store træer i haven. Ja, det bliver koldt, jeg glæder mig over at have fået dækket de fleste clematis og de nye roser med lidt "vinterdyne" i form af blade og granris.

  SvarSlet
 9. Ih jeg ville gerne have et egern også, men endnu er det ikke lykkes. Så jeg må nyder de andre gæster, når de henter mad. Der er fyldt op rundt omkring, så de kan bare gå i gang. Vi havde Spætten på besøg i nøddeautomaten i går.

  Lige nu sner det ligeså stille her og et smukt hvidt tæppe har lagt sig over haven. Frosten er ikke så slem her, så hvis vi kan nøjedes med det er det helt fint med mig.

  Knus
  Lise Lotte

  SvarSlet
 10. I could not find a translator tab on your posting so I could only enjoy the photos. The fourth one in today's posting of the large pot is great. I like the way the snow fills it. I went over a number of your past postings. Glad to find your blog today. Hope to return. Jack

  SvarSlet
 11. Hej Gitte. Smukke vinterbilleder og hvor er det hyggeligt med dit egern. De skal jo også have det godt ligesom fuglene.

  SvarSlet
 12. We have a surplus of squirrels here in Chicago. We would gladly share with anyone desiring more.

  SvarSlet
 13. We too have squirrels that raid the bird table, some days they eat too much food! We have been warned that this week will get a lot colder, but hopefully not as low as your -15!!

  SvarSlet
 14. Hi Gitte, By chance it is much milder here in my part of Canada. Our Christmas will be green. Yesterday, I filled the feeders and even put out a treat of peanuts for the squirrels and blue jays. I love watching the comings and goings at the feeders as much as you do.

  SvarSlet