lørdag den 29. august 2015

sommerfugle og solhatte

Lige nu er solhattene på deres højeste. De er voldsom populære hos især sommerfuglene, sammen med Sct, hansurt, kæmpeverbena, merian og selvfølgelig sommerfuglebuskene.

Der er kommet nye solhatte til i de varme farver. Jeg købte en ukendt gul sidste år, og den er blevet pænt stor i år.

Så havde Brugsen nogle i brændte farver, så de er kommet i bedet sammen med de andre varme farver.

Andre skønne blomster i haven.


16 kommentarer:

 1. Hej Gitte. Hvor ser det forrygende ud. Så mange forskellige blomster, de er så flotte. Jeg kan rigtig godt lide dine solhatte og dine hortensier. Hele din have må være rigtig flot lige nu. :)

  SvarSlet
 2. Så många fina växter som blommar fint hos dig. Solhattarna är fina och drar till sig både fjärilar och insekter. Den Dahlian är verkligen färgsprakande, har skaffat en liknande men i lila färg, som heter Black Berry Ripple, hoppas få se den blomma. Första gången jag skaffade den, var det något annat i paketet, nu har jag köpt den igen, hoppas jag, men i år har mina Dahlior inte trivts så bra. Har inte sett den ännu, men alla Dahlior har inte slagit ut ännu.
  Ha det fint!

  SvarSlet
 3. Ja forrygende er det helt rigtige ord. Solbrudbilledet er nok min favorit.

  SvarSlet
 4. Hvor er der bare mange herligheder der blomstrer i din have! Kaktusdahliaen er fantastisk og bedene rigtig flot komponeret. Ren sensommer idyl :)

  SvarSlet
 5. Så smukke billeder, og hvor dejligt og frodig din have er :)

  SvarSlet
 6. Så mange skønne planter og blomster, du har i din have! Den hvide sommerfuglebusk er lidt usædvanlig at se. og jeg er vild med de orange solbrud - en plante, som er ved at få sin renæssance.

  SvarSlet
 7. Du har mange fine ting i din have Gitte, jeg bemærkede især din mørke Sct. Hans urt, den er stor og kraftig, sådan bliver de ikke hos mig. Det er stadig en dejlig tid med god frodighed.

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare et skønt indlæg, fuldt af sensommer og sol. Solhatte er nogle af de skønneste planter på denne årstid og jeg ønsker mig også flere. Du har også bjergmynte i bedet med solhatte, ser det ud til? Og den mørke Skt.Hans urt er vel nok flot der i bedet.
  ER det Annabelle, du viser? WAUW, altså :)

  SvarSlet
 9. Vidunderlige billeder, og din have ser flot ud! Jeg har også en mørkløvet sct- hans -urt, den har stået her i et par år og vil ikke rigtigt noget, andet en lige netop at overleve, tror den skal i en krukke, måske jeg så kan få den til lidt mere end det den viser...

  SvarSlet
 10. Hej Gitte.Dejlige billeder fra din have..........................glæder mig meget til at se den i weekenden.
  Der er dejligt frodigt med skønne blomster.
  Flotte solhatte du har Knus Jette

  SvarSlet
 11. Sikke mange dejlige farver du kan fremvise. Solhatten på de næstsidste billede ligner en jeg købte i Kvickly i sommers, har du også købt din der?

  SvarSlet
 12. Skøn kombination du har i dit bed, Gitte. Solhatte er så gode sensommerplanter, det er bare ærgerligt at de har det med at skrumpe som årene går så der skal suppleres. Også din zinnia er virkelig flot, har du selv sået den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den har jeg selv sået. Jeg kan især lide måden den changerer i farven. Mine solhatte holder i mange år. Men jeg har også sandjord, så de trives og sår sig selv i stor stil.

   Slet
 13. Beautiful blooms and butterflies. Love that Helenium!

  SvarSlet
 14. You have so many wonderful flowers, the echinacae are wonderful, I wish they would grow like that for me.

  SvarSlet