mandag den 14. januar 2013

En dejlig akeleje

Ja, så blev det helt hvidt her igen. Jeg havde lige været ude i går for at kigge til mine juleroser, og der var fine knopper under bladdækket. Nu må vi selvfølgelig være glade for, at blomsterne får lidt isolering for frosten.

Men hvor jeg dog også savner farver. Man må sidde her om aftenen og kigge på sit billedarkiv og drømme sig til forår og sommer.

Her er et par collager af de altid dejlige akelejer.18 kommentarer:

 1. Ja man kan ikke komme udenom, at det er en smuk blomst :o) Godt vi har billedarkiverne vi kan savle over ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 2. Jeg elsker akelejer. Kan så godt lide frodige planter der sår sig selv og kan klare sig mange steder. Dejlige billeder!

  SvarSlet
 3. Fine fotos af dejlige blomster,som fåes i utroligt mange variationer.Den dobbelte lyserøde er da skøn.
  Hilsen og god aften
  Lise

  SvarSlet
 4. Elsker de blomster, især de lidt vilde af slagsen som du også viser. Her får de lov til at så sig selv om de har lyst, for jeg elsker både blomster og løv i have og i buketter.

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
 5. Jeg har også lige kigget billeder igennem igen, igen.

  Skønne akelejer du viser. Har selv indført dem i haven igen, og også prøvet at så nogen af de dobbelte, du viser.

  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 6. Du har mange fine akelejer, jeg har flest af de selvsåede, men er da også ved at få lidt af de andre.

  SvarSlet
 7. For resten har jeg op til flere sommerfuglebuske til dig, når du kommer den 29.6. Jeg solgte ikke dem alle :)

  SvarSlet
 8. Akelejer er pragtfulde :)
  Jeg har endnu ikke så mange i haven, men sidste år hjembragte jeg en 'Blue Barlow' fra Kew Gardens. Fantastisk smuk. Har naturligvis taget frø fra den, men da de jo nok er blevet krydset med de blå og lyserøde, der allerede stod her, så er jeg da spændt på resultatet :)

  SvarSlet
 9. Hej Gitte.Dejlig collage af de skønne akelejer.Jeg har sået 5 forskellige slags,og de er kommet op,så det bliver spændende at se når de forhåbentlig blomster til foråret.
  Knus Jette

  SvarSlet
 10. Jeg tror jeg har de fleste af dem du viser. Så jeg kunne ikke være mere enig. Smukke det er de ihvertfald.De tilsætter haven en dejlig afslappet stil, som jeg elsker.

  SvarSlet
 11. Akelejer er bare så skønne og dine lyserøde helt vidunderlige. Det bliver dejligt når akeleje-tiden er her igen, jeg elsker det præg, de giver haven. Ja, sneen er faldet dybt her i nat, den passer på de sarte vækster, mens der er frost.

  SvarSlet
 12. Ja, jeg synger med her: Akelejer er skønne.

  SvarSlet
 13. Hej Gitte. Ja akelejer må man bare have. Det er én af mine yndlingsblomster og jeg har sået rigtig mange, som jeg håber på, bliver til en del! Det var dejligt med lidt "farvebilleder!

  SvarSlet
 14. Hej Gitte
  Blue Barlow er frøstabil. Dvs. at frøplanterne er identiske med moderplanten.
  Her hos mig breder den sig ret vildt, men jeg har ikke set krydsninger endnu.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 15. Nej hvor er de bare skønne, og så mange forskellige du har. Dejligt at du lige deler de fine sommerbilleder med os. Lige hvad jeg trænkte til på denne kolde dag.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 16. Akelejer er bare uunværlige i hagen. De er bare så nydelige og gleder som oftest med to blomstringer i løpet av sommeren. Lekre sorter du viser frem. Får helt vårfornemmelse...

  SvarSlet
 17. Hej Gitte
  Så fandt jeg frem til dig også. Og jeg må da lige sige du har mange smukke blomster. Akelejer er der ikke rigtigt noget af i min have, der er en så vidt jeg husker. Der må gerne være rigtigt mange. Så nu skal jeg sætte mig ind i hvordan man laver dem. Er der nogensteder hvor man kan få frø til de meget smukke du har ?

  Mange Hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda,

   Du kan købe frø ved kerneliv.dk, deres priser er rimelige.

   Slet