mandag den 30. juni 2014

Åben have i Toruphus

I går fik jeg endelig taget mig sammen til at besøge en åben have. Den ligger i Hedensted og huset hedder Toruphus.

Det er en meget skøn have, lige efter min smag. Masser af roser, formklip, sten, og sjove finurligheder.
Jeg var så heldig, at der ikke var andre da jeg kom. Så det blev en skøn rundtur i haven med fruen i huset Edith. Manden bød mig velkommen, og sagde straks, at det var konens have. Han slog græs og det lød jo som hjemme hos os :-)

Det blev til 2 ½ time i haven, med en kop kaffe til sidst, og der var jo også lige lidt planter der kom med hjem.

Jeg blev meget inspireret af de fine forskellige træer, som Edith er god til at holde i en højde, så de ikke bliver for voldsomme i en have.

Her er billeder fra min skønne have tur i går.

Opstammet bøgehæk, som bare ser godt ud.


Her fra den anden side.


KornusEdith havde også rigtige høns. Dem fik jeg desværre ikke taget billede af. De havde både silkehøns, og nogle andre.Dette var en genial ide. Taget over denne rose er en akebia. Den blomstrer først, og så kommer rosen senere.Et gammelt Filippa æbletræ, som hælder smukt. Æblerne smager jo dejligt.


Skøn bark.
Hvad siger I til denne siddeplads?


Lykke fund


Fin siddeplads med lærketræer.


Skønt hjørne med masser af hosta og hasselurt.Den hvide kalla i hjørnet er kæmpestor. Den ligger fint beskyttet i hjørnet og klarer vinteren.God ide at sætte de små stenbedsplanter i et trug. Så kan man bedre se dem.Miks af roser.Her sad vi og fik kaffen til sidst.

Denne vortemælk købte jeg med hjem.


Raubritter


Som jeg sagde til Edith, så kommer jeg helt sikkert igen, og gerne sammen med min søster Jette. Det er lige en have som hun også ville synes om.

8 kommentarer:

 1. Tak for turen, det var da en fin have, du har gæstet. Herligt at gå rundt alene og snakke med ejeren. Mon ikke det ofte er sådan, at havearbejdet er fordelt, det tror jeg :)
  Det var da en have, der var værd at gæste.

  SvarSlet
 2. Hej Gitte. Tak for turen. Det var rigtig flot og super gode billeder. Jeg kunne rigtig godt lide det med siddepladsen ved det store træ. Det så indbydende ud.

  SvarSlet
 3. Hej Gitte.Sikke da et skønt sted du har besøgt................og vil helt klart gerne med dig og se den dejlige have.
  Dejlige billeder du har taget................og min favorit er der hvor i drak kaffe,
  Glæder mig til vi ses i næste uge.,Og håber du vil hjælpe mig med at finde en dejlig rose.
  Knus Jette

  SvarSlet
 4. WAUW, for en Raubritter :) Så smukt - altsammen faktisk - det var godt nok en spændende have og jeg er helt vild med de forskellige formklippede hjerter og høns. Kan godt forstå at du brugte et par timer der. Pavillonen er også flot og stor - den må da kunne rumme mange gæster.

  Det er bare så inspirerende at komme ud at besøg andres haver.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
 5. Super flot have du har besøgt. Mange spændende detaljer.
  Tak for kigget ;-)

  SvarSlet
 6. Amazing! Very beautiful but also very creative!

  SvarSlet
 7. Hej Gitte. Jeg har også besøgt Toruphus sidste sommer, og siger som dig: Vi kommer igen! En pragtfuld have og det mærkes tydeligt på Edith hvor meget hun elsker det sted. Hun har også gjort et formiddabelt stykke arbejde, der er så mange skønne detaljer. Jeg vender helt klart tilbage! :o)

  SvarSlet