tirsdag den 16. august 2011

Liv i haven endnu

Så fik jeg gravet kanten fri foran min ene troldhassel. Nu kan der bliver plads til at slå græs ( min mands opgave ) og så kan jeg få lagt lidt forårsløg og sætte noget bunddække. Har i nogle gode forslag?Mine lave liatris blomstrer på livet løs. Dem har jeg flere steder.


Her er 2 af mine floks. Den sidste er ny, kan ikke huske navnet.Jeg har selvsåede filtet kongelys rundt omkring. Denne får lov at blive stående lidt endnu. De blomstrer nu noget uregelmæssigt og ikke særligt kønt.


Min altid skønne Limelight


Jeg går og venter på at denne lilje springer ud. Købte den i foråret på et lille plantemarked.Jeg har set hvordan nogle af jer har meget store og flotte tobakspibeplanter. Min er endnu en lille fyr, men den kryber fint op af mit rionet. Næste år tror jeg den bliver rigtig flot. Det tager jo nok lidt før den kan dække hele buen.


Dette tørre eksemplar af Nanhoe Blue sommerfuglebusk købte jeg for 60 kr. i går. Jeg klipper den ned og håber den kommer fint til næste år.


Jeg har jo ikke så meget held med almindelig hortensia. Dog har jeg fået en lille blomst i en af dem.


Til sidst min perovskia. Den står flot med dejlige aromatiske blade. Den skal dog flyttes ind i bedet hvor den kan blive støttet af de andre blomster da den nemt vælter.

11 kommentarer:

 1. Jeg kan foreslå krybende læbeløs ( ajuga repetans )som bunddække - gerne den bredbladede mørkerøde. Den er jeg meget glad for, den breder sig villigt og er altid smuk. Din tobakspibeplante ser ud til at have det godt, den bliver helt sikkert fin og frodig. Jeg har også haft perovskia, men den kan ikke klare vintrene herude på bøh-landet..

  SvarSlet
 2. Dine floks er meget fine og Limelight'en: hold da op for en fin plante.

  SvarSlet
 3. Skønne planter du viser os :-)
  Ang. din sommerfuglebusk,jeg ville vente med at klippe den ned til april, da frosten kan være temmelig hård ved den.

  SvarSlet
 4. Hej Gitte

  Dejlige billeder :-)

  Jeg vil anbefale hasselurt, da den spreder sig fint, er fedbladet og kræver nærmest ingen vanding, og så er den stedsegrøn!

  KH.

  Jessica, Haveriet

  SvarSlet
 5. Tak for de gode forslag. Jeg har selv tænkt på krybende læbeløs, og gerne den mørkerøde. Hasselurt er ogå en dejlig bunddække, men der kommer en del sol i dette bed.
  Det er nok rigtig at vente med nedklipning af min sommerfuglebusk til foråret.

  SvarSlet
 6. dine floks er meget pæne :), og tak for rundvisningen

  SvarSlet
 7. Jeg tror, jeg ville sætte enten nogle lave geranium eller heuchera, måske lidt at begge.
  Dine phlox ser dejlige ud :-) Dufter de også?
  Og Limelight rykker hurtigere og hurtigere op ad ønskelisten hér hos mig. Hvor meget sol får din?
  Jeg kunne også godt tænke mig perovskia. De dufter så dejligt. Men jeg er lidt bekymret for, om de kan klare det i min tunge jord.

  SvarSlet
 8. @Hanne: Mine floks dufter dejligt, og min Limelight står mod syd og får meget sol. Du skal nok blande lidt grus i din jord til en perovskia, men de er netop dejlige når lavendlerne er afblomstret.

  SvarSlet
 9. hej søster flot limelight du har.sådan en vil jeg også have til næste år.håber ikke i er drugnet helt i det jyske
  har lige købt nogle hebe planter til at erstatte de miserable sommerblomster.knus fra mig

  SvarSlet
 10. Jeg kom lige forbi din blok. Hvor er dine Floks smukke.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 11. Hepper på Hasselurt sammen med Jessica.......fantastisk bunddække....og smuk hele året. Eller hvis der skal lidt farve på så prøv med tæppe pileurten.....den er jeg selv blevet helt forgabt i :0)

  SvarSlet