fredag den 12. oktober 2012

En dag i oktober

Selvom det er koldt nu, både om morgenen og natten er der stadig gang i haven. Farverne bliver flottere og flottere. Drivhuset er ryddet for tomater og chili, pelargonierne er kommet ind i garagen, og der er nu plads til nogle af mine krukker som skal ind lidt senere.

Japansk blodgræs sammen med chokoladeblomst
Limelight

Liljekonvaller i efterårsfarver
Skønne høstanemoner
Min kirsebær Kanzan som  også har skiftet farve. Måske planter jeg den ud i bedet her i oktober.


Mine roser Jacques Cartier blomstrer stadig.


Tobakspibeplanten er blevet fin i år, og har indtaget ca. halvdelen af buen. Forhåbentlig kan den dække det hele næste år.

I weekenden skal jeg lægge lidt flere løg, og måske rokere om på en del stauder. Håber på godt vejr.


10 kommentarer:

 1. Hej Gitte.Dejligt at høre fra dig.Og hvor er din Limelight dog flot.Kan se at du har dine blodgræs og tobaksblomsten i potter.
  Skal de i garagen til vinter?Jeg er spændt på hvordan mine forskellige græsser klarer vinteren.Bobo har lige klippet alle vores vindruer ned,da vi snart skal have alle mine krukker derind.Jeg vil prøve at lave noget saft af dem.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen.Glemte at fortælle dig,at mine faste medlemmer også er forsvundet.
   Det er da irriterende at man ikke kan få nye læsere.
   Kan der gøres noget? knus

   Slet
  2. Hej Jette, Ja, jeg vil prøve at overvintre chokoladeblomsten i garagen, og sætte japansk blodgræs i drivhuset. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde en måde at få faste læsere tilbage. Det er rigtig irriterende, men Blogger.com har valgt at de skal væk. De forsvinder sikkert for alle snart.
   Ville have været i haven, men det regner rigtig meget, så det er vist bare en bagedag.

   Slet
 2. Du har jo efterårsfarver, din kirsebær Kanzan er rigtig fin. Hvor har du købt den?
  Flot sammensætning med blodgræs og chokoladeblomst, det vil jeg prøve at huske til næste år.
  Din Limelight står vel nok flot endnu, slet ingen visne blomster? Eller har du fjernet dem, min har også en del friske, men også nogen ikke så pæne.
  Hvis du har mange af den hvide høstanemone, vil jeg gerne bytte til næste år, ellers er det ok, så køber jeg en.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth, Min Kanzan er købt i Kiwi til 99 kr. Jeg håber den vil blomstre til foråret. Min Limeligt har ingen visne blomster endnu, og jeg glæder mig over den hver dag. Jeg har købt mine 3 hvide høstanemoner for 1 måned siden. Hvis de overlever kan vi sikkert bytte næste år.

   Slet
  2. Hej Gitte
   Der var du heldig med den Kanzan, det var billigt. Du er også heldig med Limelight, som ikke har visne blomster endnu, jeg kan godt forstå, du glæder dig over den hver dag. Jeg trode, at det var gamle etablerede høstanemoner, du havde, så er det ikke sikkert du vil bytte til næste år, men vi får se, hvordan de udvikler sig. Tror du virkelig, at faste læsere forsvinder fra blogger.com, det er da træls.

   Slet
 3. Jeg faldt også for kombinationen af chokoladeblomst og japansk blodgræs.
  Hvor er det godt, at tyveri af ideer til plantesammensætninger ikke er strafbart :)

  SvarSlet
 4. Hej Gitte. Sikke nogle dejlige billeder, især det med blodgræs og chokoladeblomst. Det ser fantastisk ud - en virkelig god kombination. Jeg håber, du har fået lavet en masse i haven i dag - det har jeg, men vejret var rigtig trælst.

  SvarSlet
 5. Hej Gitte. Skønne billeder. Den Limelight kunne jeg godt tænke mig i stedet for min lyserøde. De er ved og være lidt kedelige efter de sidste års hårde vintre. Har hørt de kan klare frost og bare skal klippes tilbage.

  Og høstanemonerne. Hvor er de flotte. Jeg har en sølle plante, der bliver mindre og mindre for hvert år. Måske den står forkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kan ikke have almindelige hortensia, da vi ligger i en frostlomme. Men Limelight har jeg efterhånden haft i 3 vintre, og den blomstrer lige smukt hver år.
   Mine hvide høstanemoner er lige indkøbt her i efteråret, og jeg håber meget de overlever.

   Slet